tirsdag den 29. marts 2011

Første fællestræning!

Idag der stod den på årets første fællestræning! Jeg var godt nok forbi sidste tirsdag men fik en lang næse da det først startede efter havestolen blev stillet frem så jeg måtte vente en uges tid.

Jeg mødte op ved cykelbanen kl 17 og vi fik dagens menu at vide, rulle en tre kvarter to-to ud af byen i retning af Bogense og derefter stod den på følgende:

10 min interval med ok tempo
-4 minutters hvile
10 min interval med ok tempo
-4 minutters hvile
8 minutters interval i AT
-3 min hvile
8 minutters interval i AT

Der var en ret hård modvind som gjorde at tempoet ikke var det højeste og at føringerne sled lidt på een, men det gik da derudaf og inden vi gik til den blev vi delt op i to to hold á 5-6 på hvert.
Det første interval måtte ikke være for hårdt men var til for lige at mærke benene an og få rulleskiftene ind under huden igen:Som det kan ses tog vinden en del af farten, og min puls var moderat. Faktisk kunne jeg tydeligt mærke at mit venstre ben savner styrke ment på den måde at det syrede hurtigt til :S Så det skal der arbejdes lidt med, dog virker det til at styrken er ved at være tilbage, men at det har svært ved aerob træning. Men som sagt må jeg holde lidt fokus på det, og så må jeg se hvordan det udarter sig.
Men fire minutter efter gik det løs igen:
Andet interval var stort set som det første, men på et tidspunkt tabte jeg lidt i et sving (!) og røg nogle meter tilbage og der kunne jeg godt mærke modvinden for der skulle lige trædes ekstra til for at komme op.
Tredje interval var så dagens første AT interval og der skulle vi køre lidt mere til:Man kan tydeligt se intensiteten røg en tand op, men dog ikke helt op i rødt.
fjerde og sidste interval var dog hårdere, efter tre intervaller kan man godt mærke det i benene:
Da vi var halvvejs i intervallet kunne jeg godt mærke grænsen var ved at være der og da ham foran mig accelererede, da det blev hans tur betød det at jeg kom ud i vinden lidt for længe og så satte mine ben grænsen så jeg røg af! Men jeg fik det under kontrol forholdsvis hurtigt, og endte med at ligge og jage dem på egen hånd den sidste halvdel af intervallet. Lå faktisk ikke mere end omkring 50-100 meter bag hele tiden hvilket overraskede mig lidt!

Efter intervallerne stak vi vi snuden hjemad igen og lå med en ganske høj fart, omkring 40 kmt grundet vinden som nu kom bagfra så det var perfekt løbstræning!

Men facit er at vi fik kørt lidt over 82 km på 2 timer og 40 minutter og jeg lå ialt i min AT zone 13 minutter.Jeg skal arbejde lidt med min kadence men det kommer nok når formen begynder at vise sig igen!
Alt i alt en super tur hvor jeg herefter har ret gode fornemmelser for hvor jeg står rent formmæssigt; der mangler en del! Men det vidste jeg også godt. Heldigvis er jeg nu kommet i gang med fællestræningen samtidig med de andre, så det kan jo kun gå fremad!

2 kommentarer:

  1. Lyder som en lækker tur. Melder de ud hvad AT intervallerne er - en ca. angivelse af pulsværdier, eller går de ud fra at i selv har styr på det?

    SvarSlet
  2. Det var også top lækkert!
    De siger bare "AT". Det er jo individuelt hvad ens AT er så man har selv mere eller mindre styr på det:)

    SvarSlet